Pay Attention CoLab

Coordinadores

Eka Muñoz Garcia

ac.eka.z.ohmchakra@gmail.com

Mariona Moranta Palmer

tecnica.baleares@isf.ib

Info

673019582

9-13 i de 16 a 20 h

Adreça

Avda. Sant Ferran, 21, 1 1, Palma, Mallorca, 07011

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Fòrum Comunicació Educació i Ciutadania de Enginyeria Sense Fronteres Illes Balears

Una iniciativa que pretén generar un espai d’intercanvi, participació i desenvolupament creatiu que permeti treballar i vincular la cooperació transformadora per i des de les pràctiques quotidianes avaluant l’impacte global d’aquestes. Amb data d’inici del 27 de gener, seran dos mesos de procés participatiu en el qual es treballessin la cultura Hip hop, producció sonora i musical, creació de beats, enregistrament d’àudio i vídeo, composició poètica, desbloqueig i nutrició creativa, expressió corporal, producció i postproducció de vídeo, itineraris pel barri, espais d’observació i reflexió crítica. El resultat final serà la creació conjunta d’un videoclip i un tema propi del grup. Tots dos es presentaran en dos esdeveniments: una trobada de freestyle i micro obert i en la presentació dels resultats del projecte a casa Planas.

Ens encantaria rebre una mà en…

Difusió. La nostra capacitat de difusió i d'abast no és molt gran i temem que aquesta fantàstica oportunitat no arribi als qui més la puguin aprofitar.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

És una iniciativa gratuïta per a persones joves, persones migrades, dones, persones no binàries, persones del moviment hip hop, persones vinculades al rap i tota persona interessada a participar. Podem acollir a qualsevol persona. Encara que per temes de capacitat hi haurà un procés de selecció.

Com contribuim a la transició ecosocial?

El HipHop és un moviment cultural compost per 4 eines artístiques que són Dj, Rap, Breakdance i Grafiti, les quals s’han usat per a reflectir i expressar les diferents realitats i problemàtiques socials vivenciades, en general, en sectors vulnerats política, econòmica, social i culturalment. Progressivament i a mesura que el moviment va anar tenint impacte entre les comunitats, la gamma de temàtiques es va ampliar per a no quedar-se només a exposar problemàtiques, sinó que també van començar a sorgir temes més reflexius i profunds abastant altres zones de l’ésser i la societat, donant espai a la reflexió i a propostes de canvi transformadores.

Aquesta evolució es pot percebre pel fet que dins dels 50 anys (aprox.) que porta l’Hip hop, s’ha observat la influència en el desenvolupament social d’adolescents i joves que s’involucren amb aquest moviment, perquè els ajuda a forjar la seva identitat, autoestima i sentit d’apoderament, a qüestionar-se sobre el propòsit de la seva vida, a desenvolupar pensament crític, a tenir discerniment a l’hora de prendre decisions en la seva quotidianitat, a generar compromís en la seva passió i, per tant, a tenir responsabilitat amb el seu creixement personal i les seves creacions i la societat. A més, a nivell grupal estimula la participació ciutadana, la cohesió i col·laboració dins de les comunitats o col·lectius. El moviment hip hop ha anat molt de la mà dels moviments barrials i d’artivisme. Convertint-se, en molts barris de Abya Yala, un canal principal de denúncia i llavor de canvis socials.

Per aquesta raó es revela la necessitat de brindar espais per a prendre consciència del poder i eines que tenen per a influir positivament en la societat.

Estem connectades amb…

The Audivision, Thakhi-Runa, a més d'amb altres iniciatives similars de Bogotà, Colòmbia.

Ens agradaria estar connectades amb…

Altres iniciatives que treballin a través de l'art per a transformar la realitat.
Protocol d'acolliment

Salut grupal o col·lectiva