Fem Infància

Coordinadores

Carmen Tovar Ferragut

feminfancia@gmail.com

Carme Rosselló Rosselló

feminfancia@gmail.com

Info

663906629

De dilluns a dijous de 9 a 14 h

Adreça

Joan Munar, 23, Palma, Mallorca, 07004

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Fem Infància, S. Microcoop.

Fem Infància és una nova microcooperativa que neix de la urgència d’incloure una mirada crítica als models educatius que tenen un impacte en la socialització diferenciada de nines i nins. Volem acompanyar a mestres i famílies en la incorporació de pedagogies feministes i contribuir en el seu creixement professional i personal. Partim de la creença que en conjunt podem transformar les relacions socials cap a models més equitatius.

A l’equip de Fem Infància som dues persones:
– Carmen Tovar, titulada en Psicologia (UB). Màster d’Estudis de Gènere i desenvolupament professional (US). Formació en facilitació de grups i coeducació.
– Carme Rosselló, graduada en Educació Infantil (UIB). Màster d’Arts Visuals i Educació: un enfocament construccionista (UB). Professora a la UIB al Grau d’Educació Infantil i doctoranda en Estudis de Gènere a Educació. Formació en innovació educativa, coeducació i metodologies d’investigació.

En el nostre dia a dia fem tallers de sensibilització, cursos de formació i acompanyaments a la comunitat educativa per incloure la perspectiva feminista. A més, hem elaborat material didàctic en la mateixa línia.

Ens encantaria rebre una mà en…

Finançament, formació en ESS i gestió de cooperatives i xarxa amb entitats locals.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

Actualment som dues persones implicades en el projecte, ens agrada la idea de col·laborar amb altres entitats, tot i que a curt termini no hem pensat en acollir a noves participants. En tot cas, en uns anys, si el projecte va bé, haurem de valorar l'integració de noves sòcies per constituir-nos com a cooperativa.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Es parteix de la idea que les persones que acompanyen a la infància, ja sigui a les aules, a casa o al carrer, han d’estar compromeses en oferir una educació orientada a la transformació social. Per això, plantegem una accions destinades a prendre consciència del paper que juga la socialització diferencial entre nines i nins en la nostra societat i apostam per oferir un acompanyament més just i de més qualitat, tot apuntant cap a societats més igualitàries i lliures de violències masclistes.

És ben sabut que la infància és un moment crucial per a la vida de les persones, en tractar-se del primer període de comprensió i assimilació del món que els envolta. Per això, és primordial que es desenvolupi una visió crítica sobre el món actual, orientada a les solucions i a la construcció d’alternatives. Creiem que un canvi de mirada a les persones que acompanyen la infància al seu dia a dia pot ajudar a que aquestes transmetin la visió crítica i la necessitat d’implicar-se en el canvi als infants. Així, les acompanyants són altaveus amb potencialitat d’interpel·lar al món que els envolta i tenir un impacte de transformació cap a aquestes noves societats més desitjables i curoses.

Estem connectades amb…

Bauma (Illes Balears), Circula cultura (Catalunya-Illes Balears), Quatre cantonades (Catalunya), Mercat social (Illes Balears), Runa Blanca (Illes Balears), Genera igualtat (Illes Balears)... A més, centres educatius, administracions públiques i persones particulars que treballen en el sector.

Ens agradaria estar connectades amb…

Més entitats socials del territori.

Salut grupal o col·lectiva