Coordinadores

Abril Iriani

abriliriani@gmail.com

Abir Kellitou

abirkellitou@gmail.com

Info

676638259

Dll.-Dv 15:00 - 20:00

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Associació Andiara

Des d’Andiara treballem per a la justícia social a través de projectes de sensibilització des d’una mirada feminista, intercultural i artística, afavorint espais de participació col·lectiva. Som una associació petita establerta a Mallorca que treballa a escala local, i està conformada per un equip multidisciplinari de professionals amb diferents formacions i experiències: una Educadora Social centrada en feminismes, migracions i educació comunitària; una Humanista especialitzada en qüestions de gènere, violències masclistes i educació per a la transformació social, i un Psicòleg especialitzat en sexologia i educació sexual i en l’atenció a persones majors. Com a equip, ens uneix la perspectiva crítica, les ganes de contribuir a la construcció d’un món que respecti i valori la diversitat de la vida, i el nostre amor per l’art, que tenyeix totes les nostres accions. Un exemple ha estat la implementació del projecte “Migrart”, que tenia per objectiu sensibilitzar la població sobre les realitats de la migració, visibilitzant la riquesa de la diversitat cultural de les comunitats migrants residents a Palma a través de la creació d’una exposició artística col·lectiva. Actualment, estem posant en marxa un projecte anomenat “I a nosaltres qui ens cuida?”, que neix de la necessitat de visibilitzar i denunciar la vulneració de drets i les condicions de precarietat laboral que pateixen les dones migrants cuidadores de persones majors.

Ens encantaria rebre una mà en…

Com a entitat petita, ens ha costat desxifrar els secrets de la burocràcia en matèria d'associacionisme, per la qual cosa ens agradaria rebre formació sobre fiscalitat, tràmits administratius, i burocràcia relacionada amb associacions sense ànims de lucre, i conèixer diferents possibilitats de finançament. També ens agradaria potenciar la connexió amb altres iniciatives i entitats amb una visió similar a la nostra.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

A causa de les limitacions dels projectes que implementam, en aquests moments no podem assumir la participació de més persones en la coordinació i execució de les activitats, tot i que sí que ens agradaria de cara a futurs projectes poder ampliar els membres de l'equip.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Contribuïm a la transició ecosocial en la mesura en què els nostres projectes defensen la dignitat de totes les persones, la diversitat de la vida, la importància del treball de cures, i busquen recuperar el sentit de comunitat i d’interdependència de les persones i pobles, així com visibilitzar i denunciar les incoherències i les injustícies del sistema patriarcal i capitalista actual, des d’una perspectiva decolonial i feminista.

Estem connectades amb…

Ens hem adherit a les següents campanyes i manifestos locals i estatals: Caravana Canarias, Un callejón sin salida, Avui per demà, Cooperar la nova normalitat. A més, hem coorganitzat i participat en accions al costat de les següents plataformes i entitats: Regularización ya, Plataforma Balears Acollim, Thakhi Rhuna, CNAAE Mallorca, Caminando Fronteras i Kal Melanina.

Ens agradaria estar connectades amb…

Altres plataformes locals que treballin temes de gènere, feminismes i interculturalitat.
Protocol d'acolliment
Protocol d'agressions sexistes

Salut grupal o col·lectiva