Teixint comunitats obertes (amb Fundació Esment)

7/07/23

En La Utòpica ens deixem fluir per on el nostre plantejament va trobant complicitats.

És el cas de la nostra trobada, amb Saskia Engels i Bea Balmiza, tècniques del Club Social de Son Forteza impulsat per la Fundació Esment.

De manera molt fàcil, elles van comprendre el nostre intent d’entreteixir iniciatives d’innovació social, participació ciutadana i activisme, i sobre el nostre compromís en tractar fer-los accessibles per a totes. D’igual manera, nosaltres vam comprendre del seu intent revolucionari que suposa el lloc de trobada del Club Social -molt madur, en actiu i en plena expansió- que emplena de contingut els conceptes d’innovació social i acompanyament, dissolent les lògiques d’inclusió i integració per a caminar cap a maneres de fer més acurades i holísitiques i, amb això, també més justes.

Així, des d’un parell de converses molt amables, vam voler posar-nos a la feina per a fer alguna cosa juntes, donant amb la possibilitat de co-participar amb les participants del Club Social i el Col·lectiu Güilis en un procés de creació art-ivista que ja tenim previst per a celebrar en el curs 23-24.

Mentrestant, decidim anar-nos acostant una mica més i començar a explicar-nos les unes i les altres com veiem els nostres entorns, quins reptes veiem al nostre voltant i a reflexionar sobre les estratègies que accionem per a cuidar millor de nosaltres mateixes, les nostres veïnes i el nostre entorn més pròxim: teixint comunitats diverses i més obertes. 

En resum i com a elements que convidaran al diàleg, aquesta sessió de 2 hores:

  1. Reflexionarem sobre el necessari que és fer les coses en equip, juntes.
  2. Compartirem sobre les coses que no ens agraden dels nostres entorns i sobre quines idees tenim, entre totes, per a transformar-les, a manera de pluja d’idees.
  3. Presentarem les iniciatives adscrites en el “mapa utòpic” amb l’objectiu de motivar la participació social.

Esperem que aquest plantejament et sigui atractiu. Si vols aportar alguna cosa, has de saber que l’espai pot transformar-se únicament si vens i participes! 😉

Amb il·lusió, et deixem el formulari d’inscripció aquí: