abril 2024

Aquesta activitat es recurrent

XVII Diada d'agricultura ecològica: l'aigua és vida7:30 pm DV12abr7:30 pmIllaMallorcaTipusTaller / Formación,Charla / jornadaRegistrat perEquipo Utòpica+Actividad gratuita

Informació

XVIII DIADA D’AGRICULTURA ECOLÒGICA. L’AIGUA ES VIDA.

Un any més, Porreres es prepara per acollir la Diada d’Agricultura Ecològica, un esdeveniment que, des de fa vuit anys, tria una temàtica agrària concreta per tal d’obrir un debat constructiu. En aquesta ocasió, la diada s’enfoca en un recurs vital per a la vida: l’aigua.

Amb una sequera persistent com la que ens envolta, l’aigua emergeix com un tema ineludible. “És el recurs més limitat que tenim a Mallorca”, declara Miquel Coll, president d’APAEMA, l’entitat organitzadora. “En un context de sequera que cada vegada és més recurrent, el debat sobre la disponibilitat d’aigua ha d’estar present en diversos sectors, com el turístic, però l’agricultura, que és el més sensible a aquesta qüestió, sovint queda en segon pla. Perquè sense aigua, tot cau. Perquè l’aigua és vida, n’hem de parlar”, afegeix.

Les activitats programades per a aquesta edició de la Diada són diverses i inclouen jornades de portes obertes a finques ecològiques els dissabtes 13 i 20 d’abril, dues projeccions de documentals amb col·loquis, una d’elles del documental “Ganado o desierto” al Cineciutat (Palma) el dimarts 16, i una taula rodona el dijous 18 al Club Diario de Mallorca sobre aigua i agricultura, així com presentacions de projectes educatius en l’àmbit de l’ecologia.

El punt àlgid de la Diada serà el diumenge 21 d’abril, a Porreres on més de 70 estands d’arreu de les illes faran mostra i venda de productes amb certificació ecològica. Els visitants tindran l’oportunitat de degustar i comprar una àmplia gamma de productes, a més de participar en tasts comentats, showcookings, activitats musicals en directe i espais dedicats als més petits.

PROGRAMA
Divendres 12 d’abril, a les 19.30 h:
Presentació del documental “Enxarxant economies, dones de Mallorca al Marroc” i xerrada de les dones participants.

Lloc: Celler Mesquida Mora (Porreres). Entrada lliure.

Dissabte 13 d’abril, de 10 a 14 h:
Jornada de Portes Obertes a finques ecològiques.

Inscripcions: https://apaema.net/diada-ae/xvii-diada-dagricultura-ecologica/

Dimarts 16 d’abril, de 19 a 21 h:
Projecció del documental i col·loqui “Ganado o desierto”. Lloc: Cineciutat (Palma).

Entrades: https://apaema.net/diada-ae/xvii-diada-dagricultura-ecologica/

Dijous 18 d’abril, a les 19 h:
Taula rodona “Aigua i agricultura”. Lloc: Club Diario de Mallorca (Palma).

Divendres 19 d’abril, a les 19 h:
Presentació de l’Aprenentatge per Servei “El poble que desitja l’alumnat del CEIP Climent Serra i Servera (Porreres Sostenible)”. Lloc: Sala de plens de l’Ajuntament de Porreres.

Dissabte 20 d’abril, de 10 a 14 h:
Jornada de Portes Obertes a finques ecològiques.

Inscripcions i més informació: https://apaema.net/diada-ae/xvii-diada-dagricultura-ecologica/

Diumenge 21 d’abril, de 9 a 16 h:
XVII DIADA D’AGRICULTURA ECOLÒGICA

La major mostra i venda de productes amb certificació ecològica de les Illes Balears. Tasts i showcookings comentats, degustacions, música en directe, entrega de premis, sortejos, espais infantils i menjar ecològic per dinar.