abril 2024

Presentació del llibre: "Pescar el Salmón. Bulos, narrativas y poderen la prensa económica"7:30 pm - 9:30 pm DV26abr7:30 pmDV9:30 pmIllaMallorcaTipusCharla / jornadaRegistrat perEquipo Utòpica+Actividad gratuita

Informació

26 d’abril de 2024 – 19:30 h – Gratuït
Local sindical de la CNT Palma (c/. Joan Alcover 54, baixos-dreta -Palma)

Presentació del llibre: “Pescar el Salmón. Bulos, narrativas y poder en la prensa económica”.

Presentació a càrrec de: Yago Álvarez Barba, periodista econòmic i autor del llibre.

Sobre Yago Álvarez Barba:
Nascut a O Porriño (Pontevedra), al 1980, és un periodista especialitzat en assumptes econòmics com a fiscalitat, deute, economia digital o banca, i activista en diferents moviments socials i organitzacions relacionades amb l’economia com la Plataforma Auditoría Ciudadana de la Deuda, la Plataforma por una Justicia Fiscal, Plataforma contra los Fondos Buitre o Economistas Sin Fronteras. Va treballar en el sector de la banca i les assegurances durant l’esclat de la bombolla immobiliària i financera, però anys més tard va virar cap al periodisme i la divulgació econòmica. Amb el seu blog i el seu perfil en Twitter “Economista Cabreado” va començar a escriure d’economia des d’un punt de vista social i anticapitalista. Poc després, en 2014, va fundar al costat d’un grup d’activistes el primer mitjà d’economia alternativa “El Salmón Contracorriente”.

En 2017, el mitjà va passar a formar part de la fusió de mitjans independents que va donar vida a “El Salto Diario”, on començaria a coordinar la secció d’economia fins al dia d’avui. També ha participat com a tertulià i analista econòmic en diferents canals de televisió com TVE, La Sexta, Cuatro, TV3, ETB o Canal Red. A més, presenta el seu propi programa d’anàlisi d’actualitat econòmica en el canal de Twitch de “El Salto Diario”. Des dels seus inicis, Álvarez Barba ha tractat de derrocar el mur lingüístic i ideològic que envolta a l’economia i a la premsa amb la intenció de fer més accessible l’economia per al conjunt de la ciutadania.

Ho organitzen: FAL (Fundación Anselmo Lorenzo) i CNT (Confederació Nacional del Treball)