abril 2024

Curs de formació: agroforesteria, boscos comestibles i captura de carboni10:00 am - 1:30 pm DJ18abr10:00 amDJ1:30 pmIllaMenorcaTipusCharla / jornadaRegistrat perEntidad o colectivo promotor de la actividad

Hora

abril 18, 2024 10:00 am - 1:30 pm

Lloc

Ferreries

Altres activitats

Informació

L’agroforesteria permet incorporar algunes produccions agràries dins zones arbustives i forestals. Dos experts ofereixen un curs aquest mes d’abril a Menorca.

Les zones forestals han crescut a les darreres dècades, tant a Menorca com a la resta d’Europa. L’abandonament progressiu d’antigues zones de conreu ha facilitat aquest procés natural. Però hi ha maneres de produir aliments dins d’aquests espais forestats sense haver de renunciar a tenir aquests boscos recents. Des del programa de Custòdia Agrària, s’organitza un curs amb experts de la matèria per apropar aquesta tècnica a les persones amb ganes de treure una rendibilitat a les zones forestals.

Es comptarà amb Alain Canet, enginyer agrònom i vicepresident del Centre National d’Agroécologie, que ens aproparà al món de l’agroforesteria i els boscos comestibles. D’altra banda, Félix Noblia, agricultor i expert en externalitats ambientals, ens parlarà sobre agricultura, clima i crèdits voluntaris de captura de carboni.

La formació serà el dijous 18 d’abril de 10:00 a 13:30h a l’Auditori de Ferreries, amb una pausa cafè a mig matí.
Preu: 22€ │ 12€ finques amb acord de Custòdia Agrària del GOB Menorca.

Una gran oportunitat per aprendre els beneficis que suposen els sistemes agroforestals. A nivell ambiental, poden ajudar a la restauració dels hàbitats, la protecció de la biodiversitat, el manteniment del sòl fèrtil i el control natural de plagues. A nivell econòmic, permeten la diversificació de la producció, la viabilitat econòmica de zones d’alt valor paisatgístic o el trasvàs de rendes d’altres sectors cap el sector agrari professional.

La inscripció al curs és necessària. Es pot fer per les següents vies:
– Completant el següent formulari: https://forms.gle/1gWhbCY9PsidqXtW9
– Enviant un correu electrònic a custodia@gobmenorca.com
– Telefonant al 971350762.

Hi haurà servei de traducció simultània.
Aquesta formació compta amb el suport de Menorca Preservation Fund i Binissaida des Barrancons.