Passes importants… assemblea del C. de Coordinació (12 de desembre 2023)

19/12/23

Hola hola!

No solem fer aquest tipus de comunicats per aquí, però a diverses de les persones que formem el cercle de coordinació ens ha semblat un moment fantàstic per a explicar-vos com va ser l’última assemblea “productiva” de 2023, que tantes alegries ens ha portat.

En ella, disposàvem de dos grans melons que obrir: la substitució de n’Atuk Iturregui com a membre tècnic del projecte, degut a una excedència que s’estendrà previsiblement fins a octubre de 2024 i la socialització de les estratègies de finançament que treballem des del cercle operatiu.

El primer “meló” és per a nosaltres especialment important, pel rol de lideratge que n’Atuk, com a impulsor, persona més visible i remunerada per Medicusmundi per al projecte, ha disposat fins al moment. Per a la seva substitució, vam celebrar una sessió d’elecció sociocrática o elecció sense-candidat, basada en l’escolta profunda dels arguments de cadascuna. El mètode preveu la construcció col·lectiva de les habilitats necessàries per al lloc, el canvi de vot i la nominació de qualsevol membre del cercle de coordinació, sempre que la candidata accepti. Aquí teniu una mica més d’informació per si us interessa el tema. 

Mariona Moranta, en aquest cas, va ser la companya triada. Les cures, l’amor cap al projecte, la visió estratègica, la disponibilitat davant els conflictes, la metodologia de treball i el coneixement del context ecosocial balear van ser alguns dels principals arguments. Celebrem la claredat del grup en aquesta decisió i l’alegria amb la qual Mariona rep aquesta bella responsabilitat! No obstant això, esperem poder diversificar en finançadors durant 2024 a fi d’anar incorporant a més persones, idealment, del cercle de coordinació (o externes, si és el cas) en clau remunerada.

Respecte a la diversificació del finançament, s’obren diverses possibilitats que comencen en un primer pas per donar-li un suport i figura jurídica propis, independents de Medicusmundi. La Utòpica serà associació! I és que es tracta d’una nova aventura que encara està per definir, i que ens produeix un pessigolleig alegre que anirà prenent forma des d’indagacions col·lectives que estan per arribar, a foc lent, amb molt d’afecte en la preparació d’aquests espais, i com sempre, acompanyades per les potents eines de la facilitació de processos grupals.

Per transparència, però també amb la idea d’anar fent visibles aquests processos tan bonics que ens van ocorrent per dins, que suposen l’arrel de tot el visible, no volíem tancar l’any sense comunicar-vos aquests avanços que ens omplen d’il·lusió, per un futur on continua el nostre caminar, cada vegada més sincronitzat amb la vida, i que es torna un ball al so de la melodia que entre totes afinem i co-creem.

Entre totes, tot.