octubre 2024

Exposició: Llavors, brotant entre ciència i art

Exposició: Llavors, brotant entre ciència i art6:30 pm - 7:00 pm (31) DV04oct(oct 4)6:30 pmDJ31(oct 31)7:00 pmIllaMallorcaTipusArt-ivisme / Intervenció carrer,Xerrada / jornadaRegistrat perEquip Utòpica

Hora

octubre 4, 2024 6:30 pm - octubre 31, 2024 7:00 pm

Informació

L’exposició “Llavors, brotant entre ciència i art” es mou, aquests dies ha estat ubicada al Caixa Forum de Palma, i viatjarà fins a Can Domènech, Alcúdia (Carrer dels Albellons, 7). Gràcies a la iniciativa de @finca5elements La inauguració tendrà lloc divendres, 4 d’octubre a les 18:30h.

L’exposició consisteix en tres propostes artístiques que conviden els visitants a escoltar, mirar més a prop, manipular i reflexionar sobres les llavors.

Banc mòbil de llavors de Marco Ranieri.
Llavors sonores de Javier Forment.
La dansa de les llavors. La germinació del coneixement de l’Associació de Varietats Locals de Mallorca i els artistes @nivolauyaillustration @ascendente_lapiz @lluis.vidana

Aquestes tres propostes artístiques van ser guanyadores de la convocatòria de col·laboració d’art i ciència llançada a iniciativa de la investigadora Raquel Ajates, en el marc de la investigació sobre sistemes de llavors sostenibles. La convocatòria va ser una iniciativa finançada pel projecte El repte de la Digitalització de Llavors -guardonat amb la Daniel Carasso Fellowship- i la UNED, en col·laboració amb el Museu Terra de la Fundació Carulla i la Xarxa Planea.

Després de passar per Madrid i per Catalunya, la instal·lació interactiva ha estat quinze dies al CaixaForum de Palma gràcies al suport de la Fundació la Caixa, arriba a la zona Nord de Mallorca, amb l’impuls i comissariat local per part de l’Associació de Varietats Locals i gràcies al suport de l’Ajuntament d’Alcúdia. Els visitants podran explorar la bellesa, els cicles i els reptes de les llavors a través de propostes artístiques i científiques que conviden a la reflexió i a l’acció per conservar-les.

En acabar l’acte es servirà un refresc amb productes de varietats locals.

Torna a l’agenda!