Terrapeutas Olimpia Permacultura

Coordinadores

Olimpia López Zabell

olopezzabell@gmail.com

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Olimpia López Zabell

Projecte permacultural. Anàlisi i lectures de finques i la naturalesa. Propostes de dissenys col·laboratius específics per a cada finca, que ajuda a treure el millor de cada lloc. Educació de personal, calendaris de maneig holístic, cursos oberts i col·laboracions amb col·legis per a fer arribar la permacultura als més nens.

Ens encantaria rebre una mà en…

Veig que els que estan disposats a invertir són estrangers, alguns amb visió d'obertura i educativa i altres des del jardí bell. Treball amb el primer tipus de client i faig més consultories amb clients locals que solen voler invertir poc. Veig que els joves no desitgen fer-se autònoms o transparents per a fer el moviment rellevant. Veig encara molts treballadors del camp amb molt d'enfocament cap a l'eficiència i amb això s'excusen per a no acaronar la terra. Veig als nens il·lusionats per aprendre de la permacultura però als col·legis amb poc finançament o iniciativa per a rendibilitzar la integració de la permacultura en els col·les. Al professorat li falta formació i a vegades empatia per a tractar el tema i els permacultors també hem de valorar el nostre temps. Estem en conversa (permamed, apaema, i altres) per a col·laborar a oferir als col·les formació. La comunicació fluida comença a ocórrer.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

Ara com ara, al només voler mostrar-me jo com a professional, no puc agafar més clients sense perdre qualitat del meu treball. Tinc molta demanda de col·legis per a anar a estar amb nens, però no hi ha finançament clar, si n'hi hagués bolcaria més la meva energia a estar en col·les, abans que servir a clients en finques privades. Tinc hortes amb enfocament de resiliència alimentària que podrien ajudar col·les en palma a disposar d'espais pròxims d'aprenentatge actiu, però falta finançament per a fer-ho més contínuament. Ara com ara tot el relacionat amb nens ho faig voluntàriament, però m'agradaria poder dedicar-me més a aquest enfocament per a ajudar al canvi des de les generacions que estem oberts a aprendre.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Soc dona jove emprenedora donada d’alta com a autònoma des de fa un any. Manejo diverses finques amb les quals aconsegueixo formar a personal de jardineria i donar ocupació a joves interessats en la permacultura per a inspirar-los a la professió. En els col·les sempre busco crear dinàmiques col·laboratives i sociocraticas per a ajudar a treure conclusions col·lectives. Soc molt flexible a l’hora de dissenyar i poso al servei de l’espai i els usuaris per a il·lustrar dissenys col·laborats. Aposto per una transició feta en grup, amb somriures i afecte. L’escolta, observació de la naturalesa i la no violència com a bases del meu treball.

Estem connectades amb…

Soc autònoma per a servir clients, però soc part de joves en permacultura (YEP). Actualment (març 2023) també estic en proves per a ser part de la junta directiva de permamed. Estic en contacte amb Miquel ramis per Balears verd que està tantejant col·laborar amb mi i amb jep. Elaboro contingut didàctic per a la fundació Ecomar a Madrid relacionada amb la cura dels oceans en format comic. Treball amb el suport de Eddie Brown -pare- que fa Biochar, Ian de sòl sa Mallorca que em fa anàlisis microbiològiques i Eddie Brown -júnior- que col·laborem en tema fertilitzants naturals.

Ens agradaria estar connectades amb…

Qui necessiti elaborar contingut didàctic relacionat amb la permacultura, agricultura regenerativa per a nodrir a nenes de manera divertida. Amb subvencions o maneres de fer funcionar l'entrada d'aquest contingut en col·legis.

Categories

Salut grupal o col·lectiva