PalmaCompasiva

Coordinadores

Patricia Bassante Flores

contacto@palmacompasiva.org

María Belén González Gragera

contacto@palmacompasiva.org

Info

636962219

Continuo durante el día, enviar un whatsapp antes.

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Som una associació independent, part del moviment de ciutats compassives existents en diversos països, originat al Regne Unit entorn de les cures pal·liatives.

PalmaCompasiva va néixer com un grup de treball dins de l’Associació Balear de Cures Pal·liatives fa més de 3 anys, des de fa 8 mesos ens constituïm com a associació independent.
El nostre objectiu és compartit amb el moviment de ciutats compassives existent en diversos països, que es recolza en la “Carta de la Ciutat Compassiva”, documento base creat per Allan Kellehear l’any 2015 i que s’ha convertit en la referència i inspiració per a totes elles.
La nostra activitat està centrada en l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat: malaltia avançada, final de vida, duel i solitud no desitjada.
Realitzem activitats enfocades a la sensibilització de la comunitat per a crear “xarxa veïnal”, de tal forma que sigui la societat la que de resposta a les necessitats de les persones que es troben en les situacions abans esmentades.
Actualment tenim en marxa activitats com el Death cafè, espai per a parlar de la mort i prendre un cafè;
L’ EDR (Espai de Diàleg Reflexiu), trobades per la plataforma zoom, on comptem amb un ponent que ens parla de temes relacionats amb la vulnerabilitat en la qual treballem.
L'”escala solidària”, cerca despertar la solidaritat entre els veïns d’una escala, on tots ens fem la vida més lleugera.
La “xarxa de crides”, on un grup de voluntaris faran un acompanyament a persones en solitud no desitjada.

Ens encantaria rebre una mà en…

Ens agradaria que participin en les nostres activitats i que els projectes que tenim en marxa siguin difosos, per a poder arribar a les persones vulnerables que estan dins del camp en el qual treballem. Ara com ara els nostres ingressos són escassos, necessitem "tocar cors" perquè les persones que puguin, s'associïn a PalmaCompasiva i així col·laborin amb el nostre projecte.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

Estem obertes a rebre nous participants que col·laborin en els nostres projectes. Les persones interessades i disposades a comprometre's tenen un procés de "immersió", on a poc a poc van coneixent els nostres valors, objectius, compromís i l'activitat que els il·lusiona i on volguessin participar.

Com contribuim a la transició ecosocial?

La nostra contribució està emmarcada dins de les cures col·lectives perquè el nostre objectiu és crear una gran xarxa, on tots estiguem pendents els uns dels altres, despertant la solidaritat que tots portem dins per a, d’alguna manera, fer-nos responsables de les necessitats de les persones en situació de malaltia avançada, final de vida, duel i solitud no desitjada.
Volem fer visibles les necessitats de les persones en aquestes situacions, i sensibilitzar-nos perquè tots ens comprometem a donar respostes a aquestes necessitats.

Estem connectades amb…

Estem connectades amb l'Associació Balear de Cures Pal·liatives (ILLESPAL), amb la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (SECPAL), amb altres ciutats compassives en el territori espanyol, amb associacions de veïns en alguns barris de Palma, amb l'Ajuntament de Palma, amb la xarxa de Deaths Cafè a Mallorca, amb les unitats de cures pal·liatives dels hospitals sociosanitaris de Mallorca, amb Centres de Salut d'Atenció Primària.

Ens agradaria estar connectades amb…

Grups que ens ajudin a detectar persones vulnerables dins del nostre camp d'acció, sobretot en solitud no desitjada.

Categories

Salut grupal o col·lectiva