Nyàmera – xarxa de suport mutu

Coordinadores

Arnau Salas Barenys

arnau.salas@pangea.org

Victòria Canals Ferragut

v.canals.ferragut@gmail.com

Info

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Nyàmera

Nyàmera és una xarxa de suport mutu. La formem diferents persones, algunes famílies i d’altres unitats de convivència, amb ganes de compartir recursos, coneixements, temps i habilitats amb l’objectiu de teixir relacions que ens facin caminar cap a un estil de vida més sostenible, autogestionat, ecològic i humà.

Les nostres línies d’acció principals són:

-El suport mutu: compartim les necessitats i oferiments de cadascú o del grup, ja siguin objectes, coneixements, temps, etc. També fem trobades periòdiques a les cases i finques dels membres de la xarxa per compartir feines que individualment son feixugues.

-El rebost: comprem menjar i productes de la llar conjuntament, prioritzant productes locals i ecològics. Funcionem en base a una economia col·lectiva en què cadascú aporta el que pot i agafa el que necessita segons el seu propi criteri.

-Línies d’autoproducció: tenim diferents projectes d’autoabastiment (oli, llenya, conserves d’excedents,…)

A mitjà termini ens plantegem ampliar i consolidar les línies d’autoproducció i establir vincles amb iniciatives similars per recolzar-nos mútuament.

Ens encantaria rebre una mà en…

- Recerca de producció local i ecològica - Una línia d’acció conjunta amb iniciatives similars - Una xarxa a nivell d’illa per compartir excedents i cultius abandonats (llenya, olives, ametlles, etc)

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

Obertes però en procés de revisió del protocol d’acollida.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Promovent des de la mateixa pràctica un estil de vida més comunitari, local i ecològic.

Estem connectades amb…

Tenim una relació d’intercooperació amb EIMA,un projecte de producció agroecològica. També tenim contacte habitual amb diferents productores que ens abasteixen el rebost. Per altra banda, estem establint contactes amb iniciatives de consum conscient (Terranostra, coop de consum de Sencelles, coop de consum de Sineu).

Ens agradaria estar connectades amb…

Amb altres agrupacions de consumidores així com de productores locals i ecològiques.

Categories

Salut grupal o col·lectiva