Node local Mallorca – Extinction Rebellion

Coordinadores

Montse Ciprés

xrmallorca@protonmail.com

Joan Rigo

xrmallorca@protonmail.com

Info

655 21 32 07

Mañanas

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Extinction Rebellion moviment global

Extinction Rebellion és un moviment internacional i políticament no partidista, descentralitzada, que utilitza l’acció directa no violenta i la desobediència civil per a persuadir en els governs que actuïn amb justícia en l’Emergència climàtica i ecològica. De manera més concreta, accionem poder popular vehiculant les nostres propostes cap a 3 objectius concrets: 1. Dir la veritat. Els governs han de dir la veritat declarant una emergència climàtica i ecològica, treballant amb altres institucions per a comunicar la urgència del canvi. 2. Actuar ara. Els governs han d’actuar ara per a detenir la pèrdua de biodiversitat i reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en zero per a 2025. 3. Més enllà de la política. Els governs han de crear i ser dirigida por les decisions d’una Assemblea Ciutadana sobre el clima i la justícia ecològica. Des de 2018, el node de Mallorca ha aquesta una de les organitzacions amb més presència i agència a la formació a nivell del territori espanyol i internacional, havent participat de manera molt protagonista als inicis del moviment al nostre país. Actualment comptem amb unes cinquanta persones al grup local i tenim ganes d’anar sumant perquè, segons el nostre criteri, les demandes formulades farà ara 5 anys, són més vigents que mai.

Ens encantaria rebre una mà en…

Participació de científics de les Illes Balears i altres activistes. Ens encantaria poder fer un front comú davant el capitalisme depredador a les Illes Balears.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

En XR disposem d'un protocol d'acolliment bastant definit, que ens ajuda a poder acollir amb garanties de continuïtat a la majoria dels i de les membres. Si bé han passat moltes persones pel grup en aquests 5 anys, s'han creat vincles de moltíssim valor i han emergit projectes secundaris al grup que, sens dubte ha estat possible per aquest protocol d'arribada.

Com contribuim a la transició ecosocial?

La transició ecològica i social ha d’anar de bracet d’una transició radical de la manera amb la qual ens relacionem. Des d’aquí, XR Mallorca disposa d’un compromís ferm amb el desplegament i la promoció d’una cultura regenerativa que contempla, de manera molt concreta, els següents punts:
1. Hem de treballar la visió compartida del canvi, més enllà del que escombraries, amb la vista a 7 generacions.
2. Fixem els nostres esforços en allò que s’ha demostrat amb precedents científics que genera canvi: hem de mobilitzar al 3,5% de la població a les ADNV.
3. Ens basem en una cultura de les cures i de les autocures, cap a nosaltres mateixes, les nostres companyes i els nostres entorns.
4. Ens desafiam directament a nosaltres mateixes i al sistema tòxic en el qual vivim, dubtant de les nostres actituds patriarcals i colonialistes.
5. Valorem la reflexió i l’aprenentatge, de les experiències com a grup i altres moviments socials locals i globals.
6. Donem la benvinguda a totes, i a totes les parts de cadascuna de nosaltres, entenent que som diverses.
7. Mitiguem activament el poder, posant les estructures al nostre favor i tombant les jerarquies absurdes i opressives.
8. Evitem culpar i avergonyir a cap individu, sabent que allò tòxic és l’estructura, el sistema i no cap vida.
9. Som una xarxa global autogestió.
10. Som una xarxa descentralitzada i autònoma.

Estem connectades amb…

XR Territori espanyol i d'altres, Fridays For Future, Assemblea pel Clima, LINCC de la UIB, Plataforma Son Bonet, Reviure Tofla, Antic grup antiautopista, etc

Ens agradaria estar connectades amb…

Ens encantaria trobar més complicitats en entitats com la Fundació Marilles, Save the Med, APAEMA, i altres.

Categories

Salut grupal o col·lectiva