Mónverd notícies

Coordinadores

Jaume Reus Bennàssar

administracio@monverdnoticies.com

-

reusbennassar@monverdnoticies.com

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Mónverd

Des de Mónverd notícies tenim com a objectiu informar a la població sobre la crisi climàtica i tots els seus efectes en tots els aspectes de la nostra vida. Redactats per voluntaris, els nostres articles pretenen cobrir tota l’actualitat climàtica en català per tal que la població pugui accedir a contingut obert, basat en els coneixements científics i que mostri la major quantitat de visions entorn el canvi climàtic. Per aconseguir-ho, no només tractam temes d’actualitat global, com les polítiques climàtiques dels països occidentals, sinó que també ens centram en comunitats d’arreu del món, com pateixen els efectes del canvi climàtic i quines solucions posen sobre la taula.

Ens encantaria rebre una mà en…

Des de Mónverd estam oberts a la col·laboració amb tothom interessat a donar a conèixer a la població els efectes de la crisi climàtica. Ja sigui mostrant projectes, escrivint articles i augmentant la nostra capacitat d'informar la població. Tot i que ajuts econòmics sempre són agraïts, la forma alegal de la pàgina complica aquesta mena d'aportacions, però no són la nostra prioritat a dia d'avui.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

Sempre estam oberts a nous col·laboradors, sigui esporàdics o més constants. Actualment, aquest és un projecte gairebé individual, però sempre agraïm l'ajuda i el suport d'altres persones per tal d'augmentar la quantitat i qualitat dels nostres articles per poder fer-los arribar més enfora.

Com contribuim a la transició ecosocial?

La tasca de Mónverd és una tasca de base. La nostra intenció és donar l’eina perquè la població conegui la crisi climàtica des de tots els punts de vista per tal que, llavors, les solucions es puguin posar en la pràctica. És per aquest motiu que sovint tractam les solucions que comunitats d’arreu del món han dut a la pràctica per tal de mitigar els efectes de la crisi climàtica. Sovint hem parlat de l’impacte del turisme a Balears i dels moviments socials que s’oposen a la turistificació massiva de les nostres illes. La tasca de Mónverd és la de servir d’altaveu d’altres iniciatives per posar-les sobre la taula en un món cada cop més afectat per la crisi climàtica.

Estem connectades amb…

Actualment, estam associats a la Covering Climate Now (https://coveringclimatenow.org/), una associació de periodistes i mitjans per augmentar la cobertura de la crisi climàtica.

Ens agradaria estar connectades amb…

Qualsevol organització que comparteixi els nostres interessos per fer arribar informació sobre la crisi climàtica a més gent.

Categories

Salut grupal o col·lectiva