Mercat Ecològic de Palma

Coordinadores

Tomeu Mesquida

comunicacio.apaema@gmail.com

Nofre Fullana

mercat.apaema@gmail.com

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

APAEMA - Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca

El Mercat Eco de Palma és un espai agroecològic on 12 famílies de productors/es i elaboradors/es duim les nostres collites i elaborats al cor de Ciutat. Lluitam per fer valdre la sobirania alimentària.

Ens encantaria rebre una mà en…

En els darrers anys, després de la pandèmia hem tengut un descens a les vendes, el qual compromet la nostra supervivència. Estam contentes amb la promoció genèrica que feim, però pensam que ens queda camí per integrar-nos o ser reconeguts com a iniciativa transformadora per la resta d'actors de canvi de l'ecosistema dels moviments socials.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

El mercat encara té espai per rebre noves productores i sempre és motiu d'alegria perquè millora la qualitat del mercat i les opcions d'una alimentació crítica i transformadora. Les senalles són una eina política.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Fa més d’una dècada que va néixer el Mercat Ecològic de Palma. Fou a partir de la demanda d’un grup de consumidors crítics, grups de consum i diverses entitats agroecològiques. De llavors ençà, alguns de nosaltres hem pogut consolidar un punt de venda i millorar la nostra producció, professionalitzar-nos i millorar la qualitat de vida. Hem pogut tornar a viure de foravila, demostrant així que a Mallorca podem crear llocs de feina dignes, alternatives al turisme, i basats en l’economia social i solidària. En aquest Mercat no només venem producte ecològic i local. També oferim una altra forma de relació amb la pagesia. De tu a tu. De donar el millor que tenim i a dignificar aquesta professió tan malmenada a ca nostra. A més som un exemple que es pot fer una agricultura de futur que tengui en compte la salut dels qui produïm, dels qui consumeixen i de l’entorn. Servim d’exemple i palanca de canvi per a la resta de pagesos convencionals que fan una agricultura basada en la dependència d’insums, fertilitzants o fitosanitaris químics que atempten contra el medi i la salut de totes.

Estem connectades amb…

Sobretot amb APAEMA i l'Associació varietats locals. També amb el Mercat Social, ja que la seva fira anual s'ha fet en dues ocasions un dissabte de mercat.

Ens agradaria estar connectades amb…

Les entitats de barri de Palma, volem arribar a què el mercat sigui un orgull i quelcom a defensar per bona part dels ciutadans crítics.

Categories

Salut grupal o col·lectiva