Justícia i pràctica restaurativa

Coordinadores

Margalida Rosselló Pons

tentol15@gmail.com

Àngels Garcia Cunyat

agarciacunyat@practicarestaurativa.org

Info

616568586

Horabaixes

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Associació de Justícia i Pràctica Restaurativa de les Illes Balears

La nostra Associació neix el novembre del 2013 amb l’objectiu de difondre les pràctiques restauratives, un model de comunicació que facilita les relacions entre les persones, creant i millorant els vincles que existeixen entre els membres d’una comunitat i implantant una cultura de resolució de conflictes basada en el diàleg, la participació, l’assumpció de responsabilitats i la reparació del mal provocat.

Un aperitiu del que fem és la promoció d’un llenguatge basat en l’expressió del jo, que defuig el tu acusatori i culpabilitzador, que no facilita l’acostament entre les persones.

Mitjançant formacions a centres escolars i a entitats, els membres de l’Associació contribuim a una millora en la qualitat de la comunicacio intrapersonal i interpersonal. I, doncs, a una millora de la qualitat de les relacions humanes.

Els nostres plans són fer créixer el nombre de persones de l’Associació compromeses en la difusió d’aqueste model de comunicacions i de relacions, perquè arribi a ser majoritari a la nostra societat (objectiu final, potser utòpic, però que ens il·lumina).

Ens encantaria rebre una mà en…

Ens encantaria rebre una mà en la difusió del model restauratiu.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

La nostra Associació ha estat sempre oberta, per això ha anat creixent de manera contínua i imparable des que va néixer. Al principi érem un grapat de persones de Mallorca i ara en som gairebé un centenar a totes les Balears i també de fora de les Illes.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Contribuiïm a la transició ecosocial amb la millora de la qualitat de les comunicacions entre les persones.
Som conscients que una transició ecosocial no es pot fer si no hi ha una millora en la qualitat de les relacions, que haurien de basar-se en l’honestedat, el reconeixement de l’altra persona, la voluntat de reparació dels mals provocats, la participació…

Estem connectades amb…

Ara mateix estam connectades amb l’Associació Teixint Fils d’Emocions, de Catalunya. Hi estam col·laborant, però també hi ha connexions ocasionals amb d’altres associacions de prlàctiques restauratives, d’educació emocional, de mediació escolar… de Catalunya, Galícia, Espanya i, també d’Europà i Sud-Amèrica.

Ens agradaria estar connectades amb…

Ens agradaria estar connectades amb d’altres associacions que treballin per l’impuls de les Pràctiques Restauratives.

Categories

Salut grupal o col·lectiva