Inclusión y cooperación – Kal Melanina

Coordinadores

Justin kashara

j.kashara2017@gmail.com

Maria Jose

Kalmelanina@gmail.com

Info

605663003

10h-17h

Adreça

Bernat Calvet, 1-1, Palma, Mallorca, 07006

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Kal Melanina

Som una organització sense ànim de lucre creada en 2020 i formada per ciutadans espanyols i africans residents a Espanya (Balears). La nostra aspiració (objectiu) és edificar ponts entre totes dues cultures en diferents marcs, entre altres:
• Contribuir en la participació ciutadana, inclusió, assessorament i acompanyament d’immigrants.
• Assessorar entitats i/o a persones interessades a realitzar iniciatives a l’Àfrica Sud-Sahariana.
• Donar a conèixer l’altra imatge, equilibrada i constructiva d’Àfrica.
• Obrir un debat sobre l’impacte de la cooperació al desenvolupament i militar per un altre nou model: horitzontal, inclusiu, participatiu i just, adaptat a les realitats i singularitats d’Àfrica Sud-Sahariana.

Estem en un moment de consolidació de la nostra iniciativa aquí a Mallorca i fora d’Espanya. La nostra prioritat aquí de moment és la incidència política i la inclusió social: Fomentar la implicació i participació ciutadana real d’immigrants africans en la vida social, laboral, política, cultural… en la societat balear i espanyola i capitalitzar la seva presència aquí, perquè es converteixin en agents claus de canvi tant en els processos d’inclusió com en la cooperació internacional al desenvolupament.

En Kal Melanina apostem per una estratègia de cooperació al desenvolupament que no crea dependència i que fomenta l’esperit d’emprenedoria, acompanyant i donant suport a iniciatives d’emprenedoria de joves i dones. No sols per a millorar la seva situació socioeconòmica i buscar solucions a problemes en les seves comunitats. També com a contribució eficaç a la prevenció de la immigració des de lloc d’origen (Tanzània i La República Democràtica del Congo).

Ens encantaria rebre una mà en…

Necessitem suport de tota mena. Sobretot financer, voluntaris i gent que s'involucri en la iniciativa. Estem oberts.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

Poca participació de la gent local. Estem en un moment de cerca de gent que vol participar activament en el projecte.

Com contribuim a la transició ecosocial?

La nostra iniciativa contribueix a la transició eco social, ja que és un element transversal en la nostra política d’intervenció tant per la inclusió (les cures col·lectives) com en la cooperació transformadora. A això apliquem de manera prioritària el principi de participació amb els col·lectius i fer que s’apropiïn d’acció per a la seva sostenibilitat.

Estem connectades amb…

Col·laborem amb les entitats: Metges del món, Thakhi-Runa y Veïns sense fronteres. Formem part de les plataformes: Acollim, Comité local, Regularización YA, Red Europea de Diáspora Sub-Sahariana. Aquí a Mallorca treballem amb el col·lectiu de persones immigrants i a Àfrica amb dones i joves.

Ens agradaria estar connectades amb…

Amb qualsevol altra iniciativa amb què podem identificar-nos en relació amb els valors i objectius. Sobretot que tingui interès amb la inclusió, la convivència intercultural i la cooperació al desenvolupament amb Àfrica.
Protocol d'agressions sexistes

Salut grupal o col·lectiva