Ciutat, revista de Palma

Coordinadores

Maria Reyero

info@palmaxxi.com

Juanjo Suárez

info@palmaxxi.com

Info

672067685

9 h a 14 h

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Palma XXI

La revista Ciutat és un projecte de comunicació de Palma XXI. S’emmarca dins la constel·lació de projectes de divulgació del passat, anàlisi del present i difusió del coneixement, format per La Biografia de Palma (narració col·lectiva de l’evolució de la ciutat), la Carta històrica (visor cartogràfic online), les Guies urbanes (mapes desplegables amb una proposta d’itinerari pels barris de Palma) i la mateixa Revista Ciutat.
La revista, que es publica des de 2020 i és l’única publicació independent de i sobre Palma, com a laboratori d’idees i experiències d’una ciutat mediterrània, neix amb la vocació de ser un espai de participació ciutadana i una plataforma de comunicació entre les institucions, la ciutadania i els diferents sectors que conformen la ciutat.

Ens encantaria rebre una mà en…

Finançament: editam la revista amb els recursos humans de l'entitat, dedicant moltes hores, i ens agradaria poder generar alguns recursos econòmics per cobrir aquesta dedicació. I tenim el projecte d'editar la revista en paper, però no tenim recursos econòmics per fer-ho. Vàrem engegar una campanya de subscriptors/es, però no ha acabat d'anar bé i de tenir acollida, tot i que molta gent ens demanava la revista en paper.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

La revista sempre està oberta a participació: amb entrevistes, articles, reportatges, etc. Normalment cercam nosaltres les col·laboracions en funció de la temàtica del dossier monogràfic. També ens aniria bé sumar nova gent a l'equip de redacció (2 persones fixes + 3 persones del consell editorial que donen la seva opinió sobre els temes de la revista).

Com contribuim a la transició ecosocial?

És una tribuna oberta a entitats socials i institucions, en un exercici de comunicació participativa, plural i oberta. Cobreix, d’aquesta manera, un buit comunicatiu que qualsevol societat democràtica hauria de tenir garantit: l’existència de mitjans de comunicació ciutadans i no lucratius, impulsats per la Societat civil.

Al llarg dels seus 15 números hem parlat de cultura, societat, urbanisme, economia, ecologisme, participació ciutadana, etc., generant coneixement multidisciplinari al voltant de temes d’interès sobre la ciutat de Palma. Tots els números es poden descarregar gratuïtament a www.palmaxxi.com/ciutat-la-revista-de-palma/

Estem connectades amb…

Sobretot amb les entitats ciutadanes amb base a Palma: Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Palma, ARCA, OCB, Joves Arquitectes de Mallorca, EAPN - Xarxa per a la inclusió social, Fundació Gadeso, Fundacions Darder-Mascaró, etc.

Ens agradaria estar connectades amb…

Altres entitats de l'entorn nacional que treballin temes que vagin en la línia dels nostres interessos: model de ciutat, gentrificació, turistificació, participació ciutadana. I altres mitjans de comunicació lliures i independents, de l'àmbit illenc i nacional (per compartir continguts, estratègies de sostenibilitat, bones pràctiques, etc.)

Categories

Salut grupal o col·lectiva