Casa Planas

Coordinadores

Alelí Mirelman

proyectos@casaplanas.org

Marina Plaans

direccion@casaplanas.org

Info

690336460

Adreça

Av/ Sant Ferran, 21, Palma, Mallorca, 07011

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Associació sense ànim de lucre. Nom oficial: Centre Cultural Casa Planas AC

Casa Planas és una organització col·lectiva fundada per l’artista Marina Planas el 2015. Un projecte independent sense ànim de lucre que neix en resposta a la necessitat urgent d’un centre de creació contemporània interdisciplinar i d’interpretació sobre el turisme a les Illes Balears.

Casa Planas acull i dinamitza Planas Archive un espai de coneixement, anàlisi i interpretació de la Història del Turisme i la Imatge. La col·lecció s’amplia contínuament mitjançant un procés de recerca col·lectiu mitjançant un programa de beques i residències internacionals.

Com a part de la nostra vocació per construir una comunitat que enriqueixi les converses al voltant de l’art, la creativitat i el pensament crític vam organitzar xerrades, tallers, exposicions, labs, trobades per a professionals de l’art, educadors, acadèmics, estudiants i el públic interessat.

25 professionals de la cultura comparteixen el seu espai de treball creatiu de manera permanent però la nostra comunitat arriben als 4000 socis usuaris del projecte.

Plans a mig termini:
Consolidar un espai de experimentació i transformació social des de una reflexió contemporània de la imatge i el turisme.
Llarg termini:
Consolidar una xarxa internacional de circulació socioeconòmica sostenible amb la participació del teixit cultural ( museus, biblioteques, escoles, espais socials, de salut, galeries, pensament)

Ens encantaria rebre una mà en…

Finançament i formació.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

Casa Planas és un projecte permeable a gairebé tota proposta dins dels termes de viabilitat. Podríem dir que gairebé el 80% d'iniciatives col·lectives vinculades a la cultura han passat o col·laborat amb Casa Planas.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Contribuïm amb la resistència. Promovent programes que inscriuen una filosofia d’igualtat i multiculturalitat tant en el contingut amb amb les metodologies.
Contribuïm anant a contra corrent de les lògiques productives. Responent a les necessitats de les usuaries i participants dels projectes. Construïm i pensem de manera col·lectiva per un canvi en els models econòmics de la cultura perquè és l’única manera que veiem responsable de generar coneixement i benestar social.

Estem connectades amb…

Sobretot teixit local de Mallorca, Catalunya i Occitània. Estem treballant el teixit internacional.

Ens agradaria estar connectades amb…

Països que apostin econòmicament per la cultura com a eina de transformació social.
Protocol d'acolliment
Protocol d'agressions sexistes

Salut grupal o col·lectiva