Banys de Bosc a les Illes Balears

Coordinadores

Marc Ayats Plana

marquitusus@hotmail.com

Malena Bibiloni Amorós

malenbibiloni@gmail.com

Info

620335775 / 616278515

Horabaixes

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Associació Banys de Bosc IB

L’associació de Banys de Bosc de les Illes Balears (ABBIB) una entitat joveneta fundada l’any 2020 amb l’objectiu d’experimentar, investigar i difondre la pràctica de banys de bosc a les Illes Balears.Un bany de bosc és una pràctica de benestar, una experiència vivencial de contacte amb la natura, que es duu a terme des de la part instintiva, emocional i intuïtiva i amb una intenció expressa, i que contribueix a millorar la salut física, psíquica i espiritual de qui la práctica a més de potenciar valors d’unitat i solidaritat i actituds de respecte i cura de la natura.

Aquesta agrupació té com a objectiu convertir-se en una entitat de referència a les Illes Balears, oferint recursos de qualitat perquè les persones puguin tenir vivències de connexió personal amb l’entorn natural, especialment als boscos. Des de fa un any comptem amb un grup de guies certificats que ofereix experiències de connexió amb la natura als ciutadans de les nostres illes, però actualment ens trobem amb la dificultat de trobar espais on poder dur-les a terme. Actualment, estam cercant propietats que puguin estar interessades a acollir les nostres activitats i aconseguir que això pugui ser l’inici d’un acord de custòdia en el futur.

Estarem encantats de saber de vosaltres, per junts aconseguir que l’ABBIB sigui una entitat de custòdia per a poder continuar promovent la salut humana i planetària.

Ens encantaria rebre una mà en…

- Recerca d'espais naturals per fer els Banys de Bosc. - Ampliar la base de membres de l'associació. - Tenir més visibilitat social de la pràctica i de l'associació. - Suport i eines en la fiscalitat. Necessitam trobar fórmules legals per poder cobrar activitats i pagar als guies que les han executades. - Tenim diversitat de caràcters, velocitats i formes de fer. Ens aniria bé alguna dinàmica o procés per reconèixer i treballar això. - Ens falten eines per promoure la participació entre els membres. - Formació interna en gestió grupal, etc. - Ampliar la diversitat d'activitats (actualment només oferim Banys de Bosc).

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

Estem arrencant. Formem part de l'associació actualment un total de 22 persones. Necessitaríem en el curt/mitjà termini, ampliar aquesta base per poder arribar a ampliar les activitats que fem i així tenir reconeixement social, etc.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Entenem els Banys de Bosc com una eina de promoció de la salut integrativa i holística (dimensions física, psicològica i espiritual) i de l’autocura individual o grupal. Aquests permeten un retrobament amb la natura com el nostre segon cos i faciliten el reconeixement del cos com a part sensible de la persona. Els banys de bosc són indispensables per l’educació i sensibilització ambiental, de forma vivencial, des de l’emoció i la creativitat. En definitiva, serveixen per recuperar la imaginació com a facultat humana de coneixement i experiència.

Estem connectades amb…

Organitzacions balears: - Cooperativa (SI) de Campanet - Jardí Botànic (Sóller) - Tramuntana XXI - SBEA (Societat Balear d'Educació Ambiental) - ABMind - Govern Illes Balears (IBANAT; Xarxa Forestal) - IBSALUT - Akademia de chikos - Death Cafe - Fundació Shambala - Projecte Girasol (3 Salut Mental) - AFASIB (Asociación de Familiares y Amigos Supervivientes por Suicidio de las Islas Baleares) - Ajuntament de Calvià - Santuari de Lluc Altres organitzacions: - Basualde (https://basoalde.com) - ANFT (anft.earth) - Forest Therapy Hub (https://foresttherapyhub.com/es/inicio/)

Ens agradaria estar connectades amb…

- Serveis socials de diferents ajuntments. - Altres entitats del tercer sector de temàtica relacionada. - Govern de les Illes Balears (Educació Ambiental, Salut).

Categories

Salut grupal o col·lectiva