Activisme veïnal per a la transformació social

Coordinadores

Edurne de Blas Valcarlos

edurne.de.blas@gmail.com

Daniela Viola Ramón

danielaviola88@gmail.com

Info

641727730

Tardes

Adreça

Lepanto, 17, Es Mercadal, Menorca, 07740

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Associació de Vesines des Mercadal

Vesines amb 7 anys de trajectòria que fem comunitat des de la cultura, la solidaritat, la interculturalitat, la cura del medi ambient, la informació i l’acció de manera autogestionada i sense finançament públic. Celebrant, actualment, assemblees cada 15 dies a diversos espais del poble.

Ens encantaria rebre una mà en…

En participació, facilitació de grups, inclusió de col·llectius diversos

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

S’acullen noves sòcies de manera habitual, actualment som 90 sòcies i el nombre de persones que s’incorporen a les reunions va en augment any darrere any.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Com a eina social de detecció, recepció i gestió col·lectiva de les necessitats socials de la comunitat local. Prenent consciència de la pràctica assembleària i generant espais de trobada. Desenvolupant el pensament crític entorn els discursos normatius i essent plataforma, entre altres funciona, per a la formació i informació de la nostra comunitat.

Estem connectades amb…

Dins l'àmbit insular, formem part de; el Fòrum d'Entitats, la Federació d'AV Menorca. Dins àmbit local, fem xarxa amb diverses entitats del municipi, com Es Far Cultural, Creu Roja, la Comissió de Festes de Sant Nicolau, així com l'administració local, Serveis Socials i Escola de persones adultes. D'altra banda, es manté contacte directe i habitual amb col·lectius insulars i plataformes ciutadanes com; plataforma Benvinguts Refugiats, SOS Posidònia, No Tòxic, Menorca Reserva de la Billetera.

Ens agradaria estar connectades amb…

La Utópica.
Protocol d'acolliment
Protocol d'agressions sexistes

Salut grupal o col·lectiva