Defensa, Organització i Cures Territorials

11/10/24

Passem per aquí per convidar-vos a un espai que ens fa d’allò més il·lusió!

Sota el títol de Defensa, Organització i Cures Territorials us proposem un espai de reflexió col·lectiva.

Front de les crisis multinivell, des de La Utòpica volem contribuir des de l’organització i la promoció de les cures col·lectives i grupals. És important posar en comú estratègies de resistència front del capital, el patriarcat i els nous colonialismes en el nord i el sud global.

Pero el malestar solo no basta. Aunque lleve la semilla del inconformismo, se necesitan mecanismos que traduzcan el descontento en acción política (…) En tiempos de crisis de representación y legitimidad política los límites de lo posible se ensanchan en todas direcciones, tanto reaccionarias como emancipadoras. Lograr que el descontento no discurra hacia el resentimiento y el odio y que, en su lugar, se canalice hacia una “digna rabia” con potencial emancipador es el dilema ante el que se encuentran hoy las sociedades en estos tiempos de malestar.

S.Á.Cantalapiedra

1G5A4143 1 scaled

Des de La Utòpica ens agrada veure’ns com agents de canvi facilitadors d’una transició ecosocial que cerca  alternatives de vida més justes i regeneratives. Marineres que navegam amb optimisme i alegria, compassives i combatives, cap a un futur possible on la consciència de cures col·lectives, germanor bioregional i ecològica són la norma; on les comunitats sensibles floreixen i la participació del pobles és el motor del canvi. Amb un enfocament des dels ecofeminismes comunitaris, aspiram a construir una societat feminista que abraça la cooperació transformadora, i que adopta el decreixement radical com una via cap a la prosperitat compartida.

Utz K’aslemal

Utz significa bien, bueno, equilibrado, armonico. K’aslemal es la vida, la red de la vida. Es un compromiso hacia una vida digna, una vida en equilibro, una vida justa.

Lolita Chávez

A més de presentar La Utòpica i les eines que ja estan en marxa com el mapa i l’agenda, volem socialitzar amb vosaltres el treball fet fins aquí amb el Fanzine del Bontracte i aquell preciós concepte que poc a poc anem incorporant a les nostres quotidianitats. A més, la idea es generar un espai on posar en comú i aterrar estratègies de transició ecosocial. Un espai que estem aterrant a totes les illes.

A Eivissa serà dia 26 d’octubre de les 17 a les 21 h, l’espai encara està per confirmar, segurament a la Sala de Conferències de Can Misses.

A Formentera dilluns 28 d’octubre de les 17 a les 21 h a les Escoles Velles de San Ferran.

A Mallorca serà dia 14 de desembre al pla, espai a confirmar.

A Menorca, vam fer un tast a la Mostra d’Entitats del Tercer Sector però tornem a obrir un espai així per gener.

T’esperam!

Salut, il·lusió i tendresa radicals!

 

Inscripció taller "Defensa, Organització i Cures Territorials"

És important per a nosaltres que facis el possible per poder assistir-hi a tot el taller. Concebem l'experiència com un procés i ens encantaria poder acollir-te, gaudir i tancar com et mereixes!
Nom(Obligatorio)
Coneixes La Utòpica?
A quin dels dos espais t'apuntes?
Des de La Utòpica volem que aquesta activitat sigui accessible a totes les persones que la considerin útil. Ens comprometem a fer el possible per a conviure amb la neurodivergència i la diversitat funcional. En cas de necessitar alguna cosa en aquest sentit, per favor, indica'ns-ho aquí.
Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.