ESTIM-U!: convivència-formativa els dies 3,4 i 5 de novembre per a activistes i impulsores de la transició ecosocial a les Illes Balears, a Bunyola (Mallorca).
Tenim l’immens plaer de contactar amb vosaltres per a comunicar-vos la següent moguda que des de La Utòpica tenim entre mans. Esperam que vos emocioni igual que a nosaltres i entre totes aconseguim la participació més gran possible!
La cosa és que, segons el destil·lat en les indagacions i converses generades en els diferents espais, fins avui, el diagnòstic és clar: ens fa falta passar molt més temps plegades de qualitat. I quan diem “ens”, ens estem referint no únicament a les persones darrere de les -avui- més de 70 iniciatives adscrites al mapa utòpic, sinó al teixit activista de les 4 illes i a totes les persones que estan accionant en col·lectiu cap a la transició ecosocial: cooperatives, associacions, ecosistema de l’economia social i solidària, moviments socials, ONGDs, organitzacions d’acompanyament a la diversitat o la discapacitat, projectes de contra-info, agroecologia, agents que fan incidència política, etc.
De moment, el plantejament és una convivència celebrativa i formativa de 3 dies de durada, prevista per als dies 3,4 i 5 de novembre a les cases de Binicanella, a Bunyola. La casa té un aforament per unes 50 places. Estam valorant habilitar una zona d’acampada propera també, però encara no és segur.
Com a objectius,
1) Gaudir juntes, jugar i ballar, regalar-nos temps de qualitat i menjar bo.
2) Celebrar sessions d’auto-formació estratègiques, amb agents del territori, i intercooperació entre iniciatives, col·lectius i població en general.
3) Compartir visions: Abordar quins són els escenaris probables, desitjables i utòpics en els nostres entorns més pròxims a mitjà i llarg termini i indagar sobre elements i estratègies comunes i compartides.
En el context de la trobada de 3 dies, des de La Utòpica tenim mig tancades 5 formacions al voltant dels següents temàtiques, tot i que estam obertes a rebre més propostes d’oferta formativa, dinàmiques, xerrades, etc.
– L’acció directa noviolenta (ADNV).
– Les cures col·lectives, la facilitació de processos i eficiència grupals.
– Estratègies de comunicació emancipadora des del sud global.
– Articulació de l’ecofeminisme en el nord global.
– El valor de l’Economia Social i Solidària (ESS) amb la perspectiva de classe.
Si bé establirem un preu per fer front a les despeses d’allotjament i menjars, encara per definir, per als 3 dies, totes les formacions i activitats seran amb accés de franc, independentment que estigueu allotjades o no a Binicanella. Les primeres setmanes de setembre habilitarem els formularis d’inscripció i tancarem el programa definitiu, tenint clar que el fet important és ajuntar-nos, més enllà del contingut que tractem.
Idò, en aquest punt, què vos demanam? …que vos doneu l’oportunitat de sentir la gran ocasió que això suposa i que vos ho anoteu a la vostra l’agenda! 😉