PalmaCompasiva va néixer com un grup de treball dins de l’Associació Balear de Cures Pal·liatives fa més de 3 anys, des de fa 8 mesos ens constituïm com a associació independent.
El nostre objectiu és compartit amb el moviment de ciutats compassives existent en diversos països, que es recolza en la “Carta de la Ciutat Compassiva”, documento base creat per Allan Kellehear l’any 2015 i que s’ha convertit en la referència i inspiració per a totes elles.
La nostra activitat està centrada en l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat: malaltia avançada, final de vida, duel i solitud no desitjada.
Realitzem activitats enfocades a la sensibilització de la comunitat per a crear “xarxa veïnal”, de tal forma que sigui la societat la que de resposta a les necessitats de les persones que es troben en les situacions abans esmentades.
Actualment tenim en marxa activitats com el Death cafè, espai per a parlar de la mort i prendre un cafè;
L’ EDR (Espai de Diàleg Reflexiu), trobades per la plataforma zoom, on comptem amb un ponent que ens parla de temes relacionats amb la vulnerabilitat en la qual treballem.
L'”escala solidària”, cerca despertar la solidaritat entre els veïns d’una escala, on tots ens fem la vida més lleugera.
La “xarxa de crides”, on un grup de voluntaris faran un acompanyament a persones en solitud no desitjada.
PalmaCompasiva
Coordinadores
Patricia Bassante Flores
contacto@palmacompasiva.org
María Belén González Gragera
contacto@palmacompasiva.org
Info
636962219
Continuo durante el día, enviar un whatsapp antes.
Adreça
Ens organitzem com…
Ens diem/tenim darrere a…
Ens encantaria rebre una mà en…
En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?
Com contribuim a la transició ecosocial?
La nostra contribució està emmarcada dins de les cures col·lectives perquè el nostre objectiu és crear una gran xarxa, on tots estiguem pendents els uns dels altres, despertant la solidaritat que tots portem dins per a, d’alguna manera, fer-nos responsables de les necessitats de les persones en situació de malaltia avançada, final de vida, duel i solitud no desitjada.
Volem fer visibles les necessitats de les persones en aquestes situacions, i sensibilitzar-nos perquè tots ens comprometem a donar respostes a aquestes necessitats.