Repair Café Palma

Coordinadores

Laura Coracin

cculturalsantpere@gmail.com

Info

971720230 - 602697932

Dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 16:30–20:30; Dijous de 10:00–14:00 i de 16:30–20:30; caps de setmana tancant

Adreça

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

Associació de veïnats del Puig de Sant Pere

El Repair Cafè és una iniciativa de Martine Postma. Des de 2007 es dedica a promoure el tema de la sostenibilitat a escala local de diferents maneres. El primer Repair Cafè el va organitzar Martine el 18 octubre de 2009 a Amsterdam-West. L’èxit va ser rotund! A més d’Holanda, també hi ha Repair Cafès a Espanya, Bèlgica, Itàlia, Alemanya, França, Regne Unit, Estats Units, i en altres gairebé 15 països d’arreu del món. Actualment, hi ha una estimació de 44.712 objectes reparats al món, 37.260 voluntàries implicades i 2.484 grups actius.

El Repair Café Palma és un espai on a través de l’ajuda de voluntaris amb coneixements i habilitats i de manera gratuïta, ens trobam per reparar objectes en lloc de llençar-los. Moltes de les coses que fem servir estan fabricades amb data de caducitat (obsolescència programada) perquè en comprem de noves. L’esperit dels Repair Cafè, és que els usuaris participin activament en la reparació dels seus electrodomèstics. Els que reparau SOU VOSALTRES amb l’ajuda dels voluntaris-manetes. I per descomptat que prendrem també un cafè o té!

Normalment, ens reunim el 2n i el 4t dimarts de cada mes al Centre Cultural Puig de Sant Pere.

Ens encantaria rebre una mà en…

Ens agradaria poder ampliar el nombre de persones-manetes que comparteixin els seus coneixements i també augmentar el nombre de persones que es sumassin a reparar els seus objectes.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

De moment som 3 voluntàries i sempre estem obertes a rebre a qualsevol persona que vulgui fer una reparació o que sàpiga com reparar i comparteixi el seu coneixement. Cada trobada tenim cabuda per 6 persones i un objecte espatllat per om. Cal reservar plaça especificant quin objecte es porta i què té espatllat. Si no tens cap objecte, però vols venir a conèixer el projecte estàs convidat/da a fer un cafè.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Actualment, molts objectes estan fabricats amb obsolescència programada, és a dir, amb una data de caducitat, de manera que es genera un cicle consumista insostenible. Per desgràcia, la cultura de la reparació s’ha anat perdent, especialment al jovent. Les noves generacions ja no saben com fer-ho perquè han crescut rodejats d’objectes d’un sol ús. Això és una amenaça per a un futur sostenible i per a l’economia circular en la qual les matèries primeres es poden tornar a utilitzar una vegada i una altra.

Reparar-los en lloc de llençar-los, ens permet allargar la seva vida útil i, per tant, disminuir l’impacte mediambiental. Així mateix, compartir aquest espai on aprendre plegades a reparar els objectes, també afavoreix l’apoderament de les persones que apostin per aquesta estratègia. Com a resultat, contribuïm a la transició ecosocial trencant amb aquest cicle consumista des de la cooperació entre les persones.

Estem connectades amb…

Repaircafe.org AVV del Puig de Sant Pere Casal de barri Puig de Sant Pere

Ens agradaria estar connectades amb…

Actualment, som l'únic grup a les Illes Balears. Ens agradaria poder estendre aquesta iniciativa i que sorgissin altres grups a altres ciutats o pobles i a centres escolars.
Protocol d'acolliment
Protocol d'agressions sexistes

Salut grupal o col·lectiva