L’Elèctrica Ateneu Popular

Coordinadores

Ateneu l'Elèctrica popular

hola@electrica.cat

Ens organitzem com…

Ens diem/tenim darrere a…

L'Elèctrica Ateneu Popular

L’Elèctrica – Ateneu Popular és un espai autogestionat des de Maig del 2019, que va néixer per la necessitat de trobar espais per desenvolupar activitats polítiques, socials, culturals i artístiques fora dels circuits dominants i institucionals i que pogués tenir continuïtat en el temps.
A partir del primer any vàrem iniciar una etapa de consolidació, en la qual no només vàrem acollir activitats, sinó també entrellaçar una línia política pròpia i coherent. La nostra pràctica política s’encamina a treballar sota una sèrie d’eixos: l’antifeixisme, el feminisme trans incloent, l’anticapitalisme i l’ecologisme, amb dinàmiques d’horitzontalitat, antiautoritarisme, assemblearisme, suport mutu i una línia d’investigació i autoformació autònoma.
Pretenem erigir un espai de politització, resistència i transformació, a la vegada que considerem important tenir incidència al carrer i al barri on ens trobem, amb propostes vàries: tallers, debats, pervertiments, pintades, músiques, cicles de lectures, xerrades…

Ens encantaria rebre una mà en…

Tenim detectats una sèrie d’aspectes millorables: 1) No parlam molt dels objectius a mig i llarg termini; en canvi, el dia a dia i els inputs externs ens marquen molt l'agenda, confonent a vegades urgent amb important. 2) Moltes tasques i projectes depenen excessivament de persones concretes i això no és sostenible a la llarga i desgasta. 3) Exceptuant col.laboracions o events puntuals, ens costa implicar-nos en processos més amplis d'enxarxament, ja que implica una inversió de temps i energia que actualment no podem assumir.

En quin moment estau amb relació a l’acolliment de noves participants?

El darrer any s’han incorporat al projecte unes quantes persones amb les quals teníem una afinitat prèvia. Estem en un moment bo en quant a noves energies, tot i que continuem animant a que la gent s’acosti a conèixer el projecte i s’engresqui a formar part del grup motor.

Com contribuim a la transició ecosocial?

Durant quasi tres anys l’ateneu ha sigut un punt de gestió i recollida de cistelles ecològiques, circuits que eliminen les transaccions amb intermediaris i advoquen per una agricultura de proximitat i ecològica.
També organitzem espais de reflexió i crítica (cinefòrums, xerrades, debats…) entorn de temàtiques com el col·lapse energètic i mediambiental, la depredació del territori en mans del model agroindustrial capitalista, la privatització dels recursos comuns…

Estem connectades amb…

GOB, Nosaltres, Coop57, Neurodiver Gent, Ben Amics, Terraferida, Sindicat d’Habitatge de Palma, Baladre, Jineoloji Mallorca, AAVV Canamunt, Col.lectiu Arrels, Terranostra, Joves Saharauis, Kal Melanina, Alerta Solidària, Xarxes de Suport Mutu diverses, Sa Galania, CNT, diversos Ateneus autogestionats de s’illa, Bauma, Filosofia per al poble, Andiara, Zaqueo, La Infame, Sent Sa Bèstia, Stop Desnonaments, Espacio Pulpo, EcoTransformers, Malafolla, Nou Circ, Arquitecturas Colectivas, Nou Renou, Caterva… Així com amb altres projectes o espais de la península com: La Base, la Cinétika, La Anónima, Ràdio Contrabanda, Topo tabernario, Soulèvements de la Terre... ...continuarà...

Ens agradaria estar connectades amb…

Més col·lectius autogestionats amb iniciatives dintre i fora de ciutat. Fer més xarxa, tant local com a la península.
Protocol d'acolliment
Protocol d'agressions sexistes

Salut grupal o col·lectiva